Fakta om plastik


Må man være politisk ukorrekt ?

- når det fremmer forståelsen !

Plast er et godt materiale

Plast er et miljøvenligt materiale

Plast skal håndteres ansvarligt

 

Plast en forureningskilde – som alt andet

Hvert år havner ca. 8 millioner ton plast i verdens have.

Dyk ned på bunden og se hvad ligger der

En ”Plastiksuppe” i Stillehavet vidner i dag om, at vi mennesker bruger naturen som losseplads for affald, og i den sammenhæng er plastik en væsentlig forureningskilde

 

Den intelligente løsning

- Må være den mest ansvarlige løsning

At handle ansvarligt

Det er ikke plastens skyld

Det er adfærden

 

Lad os tage del i debatten

Plast var en del af fortiden – og det hører bestemt også fremtiden til

Vi skal deltage i debatten – og belyse om emballagens fordele

Uden Plastemballage – meget mere mad spild

Forøget risiko for bakterie spredning

Forøget CO2 udledning

 

Madspild belaster miljøet langt mere end emballage

70 % af klimabelastningen sker ved produktionen af fødevaren. Her er det eksempelvis fremstilling af dyrefoder, anvendelse af landbrugsareal, vanding og gødning, der tæller med på de negative sider i miljøregnskabet.

Under 1 procent af fødevarens samlede miljøbelastning kommer fra emballagen, og i langt de fleste tilfælde er mere emballage bedre for miljøet end mindre emballage.

FAO, der er FN’s fødevare- og landbrugsorganisation, har i rapporten The State of Food Insecurity of the World anslået, at over 1,3 milliarder tons madvarer smides ud i verden hvert år. Klimapåvirkningen fra madspildet svarer næsten til USA’s samlede udledning af CO2.

De 1,3 milliarder tons mad, der smides ud, er et svimlende tal. I Afrika går meget mad tabt pga. manglen på emballage og ineffektiv transport

795 millioner mennesker sulter – det kunne vi undgå ved at anvende den optimale emballage løsning.

 

Plastemballage har mange fordele i forhold til miljø og klima

Beskytter sit indhold, forlænger madvarernes holdbarhed og mindsker madspild.

Fx kan vi forlænge holdbarheden af oksekød med 5-10 dage, hvis vi emballerer kødet i plast.

1 kg oksekød kræver 13,3 kg CO2 at producere. Emballagen kræver 8 g CO2 at producere. En markant gevinst for en virkelig lille investering!

En plastindpakket agurk = frisk op til 14 dage

mens en uindpakket = frisk i 3 til 7 dage.